Reha Medin Emlak Hizmetleri

HABERLER

 İstanbul

Türkiye'nin son mega projesi Avrasya Tüneli açıldı.

Türkiye'nin son mega projesi Avrasya Tüneli açıldı.

Marmara Denizi’nin altından Asya ile Avrupa kıtasını karayoluyla birleştiren “Avrasya Tüneli”, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve çok sayıda yerli ve yabancı misafirin teşrifiyle açıldı.

Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı sıfatuyla Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 31 Aralık’ın sonuna kadar tünel gelirlerinin tamamının gazi ve şehit yakınlarına bağışlanacağını ifade etti.

Artık bir kıtadan diğerine 15 dakikada geçilebilecek. Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki Avrasya Tüneli, boğazdaki köprülerle bağlantılı olarak inşa edildi.
Deprem ve tsunamiden etkilenmeyen Avrasya Tüneli'nin 5,4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altına özel bir teknoloji kullanılarak tamamlanan 2 katlı tünel ve farklı metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşmaktadır.
Toplam 9,2 kilometre olan Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Bağlantı yolları genişletildi. Kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşaatı bitirildi.
Kesintisiz trafik akışı için gelişmiş bir sisteme sahip olan proje, dünyanın en güvenli ve önde gelen projelerinden biridir.
Sığınak olarak da kullanılabilen, kapasitesi yüksek havalandırma sistemi olan tünelin yangın tesisatı, yangına dayanıklı yüzey kaplaması, acil tahliye sistemleri ve her 600 metrede bir konumlanan emniyet şeritleri de bulunmaktadır. Kapalı devre kamera sistemi, olay algılama sistemleri, haberleşme ve ihbar sistemleriyle birlikte her an hız kontrolü de yapılabilecek.
Avrasya Tüneli’nde azami hız saatte 70 kilometre olarak takdir edildi. Geçiş ücretleri otomobil için 4 dolar+KDV, minibüsler için 6 dolar+KDV karşılığı Türk lirası olacak.
Her iki yönü de ücretli olacak. Nakit gişesi olmayacak, ödeme hızlı ve otomatik geçiş sistemleriyle ödenecek(OGS ve HGS).
Türk Telekom ve Turkcell Marmara Denizi’nin 106 metre altında 4,5G kalitesinde hizmet de verebilecekler.

Haberin son güncellenme tarihi: 22.12.2016



Detaylı Bilgi İçin

Bizimle her türlü konuda iletişime geçmek için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.